מגיל צעיר אסף היה “פריק” של ספורט ( אתלטיקה ומשחקי כדור) עד שהגיע לשלב בו רצה להבין באמת לעומק את השוני בין האנשים שמצליחים להגיע לרמה ולהישגים הגבוהים ביותר בתחום הספורט ומהו המדע שעומד מאחורי זה.
לאחר ששירת ביחידה קרבית עבר לארה”ב שם החל “הרומן האמיתי” שלו עם תחום המדע והספורט. שם, אסף נחשף לתחום הבריאות, שיקום, פיזיולוגיה של המאמץ והחל ללמוד לתואר הראשון שלו במדעי הספורט באוניברסיטת פינסלבניה.
בתחילת דרכו לא מעט אנשים פקפקו בכך שבחר בתחום הכושר כקריירה ומקצוע לחיים, אך אסף ידע שהוא לא הולך להיות אחד מ… ושהוא הולך לקחת את זה למקום אחר לגמרי.
היום, כמנהל מקצועי מעל 10 שנים, בעל חברת המותג “ULTRA WELLNESS”, אסף ממשיך בדרכו לעזור לכמה שיותר אנשים לשפר את איכות חייהם דרך האימונים, התזונה והמנטליות.
קיבצתי לפניכם נקודות מהראיון במידה ואין לכם אפשרות לשמוע או שאתם פשוט מעדיפים לקרוא:
לידור: מהניסיון האישי שלך, איך אדם שהוא חדש בחדר הכושר יכול להבדיל בין מאמן באמת טוב שרוצה להביא אנשים לתוצאות לבין מאמן שרק מעניין אותו ה”SHOW” או הכסף?
אסף: דבר ראשון זה אכפתיות. המתאמן רוצה לדעת שלמאמן באמת איכפת ממנו ועוזר לו להתקדם לפי צרכיו ורמת הכושר האישית שהוא נמצא בא כרגע ולא מנסה לעשות “SHOW” או מוציא מצלמת כיס כדי להראות טוב ברשתות החברתיות.
מאמן טוב הוא מאמן שלא מעניין אותו תהליכי מכירה, הוא שם כדי לעזור ולהוביל את המתאמן בדרך הנכונה במינימום זמן שיש לו איתו. אני תמיד אומר “להיות מאמן זה אופי, צריך נשמה של מטפל”. צריך להיות סבלני ולדעת לתת מבלי תמיד לקבל חזרה.
דבר שני, זה באמת לחקור. מה היקף העבודה של המאמן? איך הוא עובד? כמה הוא אכפתי? האם הוא קשוב? האם הוא עסוק רק בעצמו?
לידור: מה דעתך על כל ה”טרנדים” בארץ ובעולם בתחום הכושר?
אסף: דעתי מאוד ברורה, המדע מאוד ברור ואי אפשר לרמות אותו. בתחום הזה יש לא מעט אפור ולא תמיד 1+1 יהיה שווה 2. ובאפור נכנסים כל הטרנדים למיניהם.
רוב האנשים שרוצים שינוי נמצאים במצב תסכול לכן קל מאוד יהיה למכור להם כל דבר כזה או אחר- ובכל מחיר! משיטות אימון הזויות לדיאטות קיצון.
יש בסיס שיישאר תמיד אותו הדבר כמו מאזן אנרגיה, כמה אתה אוכל לעומת כמה אתה מוציא. ואלו דברים שלא ישתנו לעולם וחייבים להבין זאת.
אז נכון שיש לא מעט גישות טיפוליות כמו זיהוי הפיזיולוגיה של המטופל, אם הוא גבר או אישה, סגנון אורח החיים שלו, כמה פעמים בשבוע הוא מתאמן ובשנים האחרונות אפילו מתייחסים לכמות שעות השינה והיחס בין כמות הקורטיזול לאינסולין.
אבל שיהיה ברור שהחוק הבסיסי תמיד יהיה שם:
כמה שנכנס לעומת כמה שיוצא.
אלו שיסתכלו על התהליך כאל מרתון הם אלו שיצליחו ולא רק יגיעו לתוצאה אלא גם ישמרו על התוצאות האלו לטווח ארוך. וזהו השוני בין רק להשיג מטרה לבין שמירה עליה חיים שלמים.
חשוב גם לקחת מספיק זמן ולא לחפש קיצורים, זוהי גישה, דרך חיים ואלו שמוכנים לכך ישיגו את התוצאות הטובות ביותר ויש להבין שהמפה הולכת להשתנות מעט וזהו לא דבר שבא “על הדרך”.
לידור: מהם הקריטריונים להבנה שמאמר באינטרנט/עיתון מתבסס על משהו נכון?
אסף: קודם כל, יש להבין מי עומד מאחורי המאמר הזה. מה התארים האקדמאיים שיש לו ומה הוא רוצה להעביר. אם הוא מדבר בכלליות ומנסה להעביר מספר דגשים עיקריים זה בסדר אבל אם הוא נכנס לדקויות של מינונים זה מאוד כללי משום שיש לקחת בחשבון מי קורא את המאמר ומה הרקע הבריאותי שלו.
לידור: אילו טעויות כאיש מקצוע שמת לב שחוזרים על עצמם אצל רוב האנשים שמנסים לרדת במשקל ובאחוזי השומן?
אסף: הטעויות הקיצוניות שאני יכול לשים עליהם דגש יהיו “דיאטות קיצון”, גרעון קלורי שמתחיל ב800 ויכול להגיע ל 1500 קלוריות ביום! עוד טעות תהיה אכילה של מעט מאוד אוכל ובמקביל מתאמנים המון. חשוב להבין שבאיזשהו שלב הגוף שלנו נכנס למגננה, הורמון הקורטיזול ( הורמון קטבולי) מושפרץ לכל כיוון אפשרי( שבד”כ ההורמון הזה גם אוגר שומן בטני).
ודרך המערכת ההורמונלית ( האינדוקרינית) הגוף אומר “רגע, אם אני לא מקבל מספיק מזון אני לא מוציא יותר אנרגיה”. ובשלב זה לא רק שלא רואים ירידה אלא במקרים מסוימים גם עליה במשקל.
בנוסף, זה יכול להוביל גם לבעיות פיזיולוגיות ופתלוגיות כמו אימוני יתר, פציעות ספורט, חוסר חשק להתאמן, עייפות, תשישות ומחלות כמו מחלת התשישות הכרונית.
לידור: מה היית ממליץ למתאמן העממי שיעשה בכדי למנוע תופעות אלו?
אסף: סבלנות! ברגע שיש סבלנות הירידה אומנם לא מהירה יותר אך בריאה ויכולה להימשך לאורך זמן. אנחנו מדברים על ירידה של כ 0.5-1 ק”ג בשבוע. ברמת אחוזי שומן, ירידה של 0.5-1% בשבוע עד עשרה ימים. מדובר בהערכה ויש לקחת בחשבון שכל מקרה לגופו ויכול להיות סטייה לכאן ולכאן.
לידור: איך אפשר לדעת שאדם נמצא תחת הקטגוריה ” אימון יתר”?
אסף: דבר ראשון הוא ירגיש חוסר תיאבון גם אם מדובר בארוחה קטנה של 100-200 קלוריות.
זה יכול להגיע למצב שגם אין לו תיאבון לארוחה המותרת שלו.
בשלבים מתקדמים יותר זה יכול להגיע לעייפות, תשישות, כאבי ראש, סחרחורות, ירידה במשקל גוף ובמקרים ממש מתקדמים, זה יכול לבוא לידי ביטוי בפציעות ספורט, דלקות כרוניות שחוזרות ואפילו למצב בו הוא לא מסוגל או רוצה להגיע לחדר הכושר.
לידור: כיצד אפשר לטפל בזה?
אסף: קודם כל לעשות בדיקות דם ולבדוק את מצב כדוריות הדם האדומות והלבנות. דבר שני יהיה להגיע לאש מקצו הנכון, בעיקר תזונאי, שיחזק אותו ברמת הוויטמינים והמינרלים.
דבר שלישי יהיה להוריד עומסים באימונים. עדיפות להליכות בחוץ ואף לקחת הפסקה מאימונים בחדר הכושר.
לידור: בוא נדבר קצת על פתלוגיות, אילו פטלוגיות הכי שכיחות היום וכיצד אפשר להימנע מהם או לטפל בהם?
אסף: אם נסתכל על הפתלוגיות של המאה העשרים נמצא שסוכרת מסוג 2 מאוד שכיחה בשל השמנת יתר. עם תהליך נכון ומבוקר של ירידה במשקל שכולל תזונה מאוד מאוזנת( פחמימות/ חלבונים/שומנים), אפשר יהיה להפסיק את הטיפול במחלת הסוכרת מסוג 2 בהדרגה. שוב, כל מקרה לגופו אך קרו לא מעט מקרים בהם זה אכן קרה והופסק הטיפול התרופתי בסוכרת מסוג 2.
בנוסף, רמות קורטיזול גבוהות יכולות גם הן לרדת אם רק מתחילים לסגל אורח חיים בריא יותר, תזונה נכונה יותר ובכך מונעים את הטיפול התרופתי.
חשוב להבין שברגע שמתחילים איזשהו טיפול בתרופה כימית הסיכוי להוריד אותה, בינתיים עם הנזקים שהיא עושה, הוא נמוך. לכן כדאי מאוד לעשות את ההתאמות עם התזונה לפני שישר עובר לטיפול תרופתי.
לידור: אילו 3 טיפים היית יכול לתת לאדם שרק מתחיל תהליך ורוצה להגיע לתוצאות שימשכו לאורך זמן ולא רק לחודש-חודשיים?
אסף: קודם כל להבין שהוא נכנס לתהליך ולא איזשהו יעד ספציפי וקצר כמו חתונה או כל אירוע כזה או אחר. יחד עם זאת מתלווה הסבלנות, הכוח רצון, העיקביות והעמידה ביעדים קטנים בדקך לשינוי משמעותי.
בנוסף יש לדעת לתגמל את עצמך כשצריך, זה מאוד חשוב כדי להמשיך.
בהיבט האימוני חשוב מאוד שיהיה תכנית אימון מבוקרת, מותאמת אישית בהתאם לנפח, עצימות ותדירות המתאמן בשילוב עם תזונה נכונה, מבוקרת, שמותאמת לצרכיו ומדדיו של המתאמן.
ואם ניקח את כל אילו יחד ו”נעטוף” אותם בדבר אחד זה יהיה- הנאה!
חשוב מאוד ליהנות מהדרך, משום שזו הדרך היחידה להצלחה אמיתית.
אלו שמצליחים ליהנות, להתמיד ולשנות הרגלים ( פיזיים ותזונתיים) זה יבוא לידי ביטוי בחיים כמו בזוגיות טובה יותר, עבודה טובה יותר ומנטליות חזקה יותר.
ניתן למצוא את אסף שחר ב:
פייסבוק: ULTRA WELLNESS
אימייל: Sassafs7@gmail.com
אינסטגרם: assafshachar.ultrawellness
נייד: 050-7229009
מה דעתכם על המאמר:
” THE MIND BODY PODCAST עם אסף שחר
על טרנדים בעולם הכושר ומה המדע האמיתי אומר עליהם”?
יש לכם משהו נוסף שתרצו להוסיף או לשאול?
אשמח לדעת, בתגובות שמתחת.
מבולבלים ולא ממש יודעים איפה או במה להתחיל?
התחילו כאן:
רוצים שלידור דיין ילווה אתכם במסע האישי שלכם?
פרטים נוספים כאן:
מוכנים לקחת את הגוף שלכם לשלב הבא?!
הירשמו עוד היום לקורס:
הירשמו לרשימת הדיוור שלי בכדי לקבל את המדריך השלם לצום לסירוגין!
ובנוסף, טיפים, עצות ואינפורמציה ששווה לכם לדעת!
שם פרטי:
אימייל: